اخبار تکنولوژی و علم قرن 21

جمعه ۹۶/۰۵/۰۶

21 century technology news

اخبار علم و تکنولوژی قرن 21
www.21tech.ir

موفقیت محققان در انتقال لیموناد از طریق اینترنت

انتقال مزه از طریق اینترنت
489 نمایش

دنیای فانتزی را تصور می‌کنید که یک نوشیدنی خنک می‌نوشید و در همان لحظه آن را با دوستان خود به اشتراک می‌گزارید؟ احتمالا زودتر از آن چیزی که فکرش را می‌کنید این فانتزی به واقعیت تبدیل شود. محققان فقط باید موانع کوچک باقی مانده را مرتفع کنند.

دانشمندان در Keio-NUS CUTE (که مخفف نام دانشگاه Keio ژاپن و دانشگاه ملی ارتباطات فراگیر سنگاپور است) راهی برای تشخیص رنگ و طعم لیموناد و ارسال آن به یک لیوان مخصوص، که تنها محتوی آب است، یافتند.

این لیوان مخصوص از یک لامپ LED برای ایجاد رنگ لیموناد و یک رشته فلزی جاسازی شده در بالای آن استفاده می‌کند که در زمان نوشیدن آب، طعم لیموناد را به زبان می‌دهد.

فعلا این دستگاه توانایی ایجاد طعم‌های بسیار گسترده و متفاوت را ندارد.

دستگاه مورد نیاز برای انتقال طعم لیموناد

دستگاه مورد نیاز برای انتقال طعم لیموناد

ریمنشا راناسینگه یکی از اعضای این تحقیق می‌گوید: “ما طعم ترش را انتخاب کردیم چون یکی از طعم‌هایی است که می‌توانیم با جریان الکتریکی آنها را شبیه سازی کنیم”. البته وی تاکید می‌کند که شبیه سازی تنها محدود به طعم ترش نیست و برای طعم‌های شیرین، شور و تلخ هم امکان‌پذیر است.

این پروژه که اعضای آن در اواخر ماه مارس گذشته به سرعت در حال توسعه آن بودند، تنها محدود به ایجاد طعم‌ها نیست. راناسینگه هدف را اینگونه بیان می‌کند:

ایجاد تجربه جدید با استفاده از انتقال نوشیدنی‌ها یا انتقال تجربیات به صورت آنلاین

شبیه‌سازی طعم‌ها با جریان الکتریکی امر خیلی جدیدی نیست. دانشمندانی مانند راناسینگه مدتهاست بر روی ایجاد طعم‌ها به صورت دیجیتالی کار می‌کنند. حتی تیم‌های دیگری در ژاپن و ایالات متحده در حال تلاش برای شبیه سازی طعم‌ها برای زبان هستند.

برای استفاده از این تکنولوژی ابتدا باید یک وسیله که مجهز به سنسور سنجش pH (درجه اسیدی بودن) و تشخیص رنگ است را در نوشیدنی واقعی فرو برد و بعد اطلاعات به لیوان مخصوص دریافت کننده انتقال می‌یابد. سپس الکترولیت‌ها طعم را برای شما شبیه سازی می‌کنند. البته نیازی نیست که واقعا آب را بنوشید فقط کافیست زبان خود را به دو نوار فلزی بچسبانید و طعم را احساس خواهید کرد. جریان الکتریکی در حدود میکرو آمپر است و به اندازه‌ای نیست تا به شما شوک یا آسیبی وارد کند.

شاید بتوان به این روش نوشیدن عادت کرد

شاید بتوان به این روش نوشیدن عادت کرد

کمی آزمایش عجیبی خواهد بود چون چسباندن زبان به لبه بیرونی لیوان روش چندان مرسومی برای نوشیدن نیست. طعم در این قسمت انتقال می‌یابد و بسیار شبیه به طعم لیموناد واقعیست. راناسینگه می‌گوید که تیم همچنان در حال تلاش برای قرار دادن نوارهای فلزی به شکلی مناسب‌تری است تا تجربه بهتری، مشابه نوشیدن واقعی ایجاد کند.

می‌توان درجه ترش بودن را برای لیوان تنظیم کرد، از یک لیموناد معمولی تا بسیار ترش، که البته باعث می‌شود تا ساعتها زبان شما حس ترشی (و یا بی حسی ناشی از آن) را حفظ کند.

راناسینگه می‌گوید تجاری کردن این محصول کمی زمان می‌برد زیرا تیم علاوه بر طعم، به دنبال انتقال بو نیز هست تا تجربه‌ای بسیار واقعی‌تر به کاربر داده شود. طرح‌هایی هم برای تولید یک قاشق مخصوص بیمارستان‌ها وجود دارد برای افرادی که باید مقدار نمک غذای خود را کم کنند اما همچنان می‌خواهند طعم آن را بچشند.

منبع


نوشتن یک نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عنوان منو